SAKLI CENNET YENİPAZAR

SAKLI CENNET YENİPAZAR

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Yenipazar´ın "Saklı Cennet" olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı İlhan Özden: "Yenipazar´ın doğal güzelliği saklı kalmış bir cennete benzer" dedi. Özden yapmış olduğu açıklamada:  

" Saklı Kalmış Cennet Yenipazar´ımızın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini, yöresel lezzetlerimizi tüm Türkiye´ye ve Dünyaya tanıtmak yolunda yapmış olduğumuz çalışmalarımızdan olumlu sonuçlar almaya başladık. Harmankaya Kanyonu, Su Uçtu Şelalesi ve Süzmen Göleti gibi doğal güzelliklerimizi ?bacasız sanayi? turizme kazandırıp her geçen yıl daha fazla yerli ve yabancı turistin Yenipazar´ımıza gelip görmesini amaçladık ve bu amaçla İzmir Travel Turkey, İstanbul EMİT ve Ankara Travel Expo gibi turizm fuarlarında yer alıp öncelik olarak ilçemizi tanıttık. Bu tanıtımlar dört gün boyunca sürdü. Öncelikle diğer katılımcı illere ve fuarları ziyaret eden insanlara ulaştığımız bu fuarlarda seyehat acenteları yetkilileri, turizm tanıtım dergilerinin editörleri ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileriyle iletişime geçip turizm konusunda bilgilerimizi arttırıp dağcılık ve doğa severler kulüpleriyle bağlantılar kurmaya çalıştık. Bu yorucu çalışmalar sonunda emeklerimizin karşılığını Zirve Dağcılık Kulübü´nden bir grup doğaseveri ilçemizde konuk etmekle almaya başladık. Bu ziyaret sırasında doğaseverler hem Yenipazar´ın güzelliklerine hayran kalmış hem de halkımızın ve esnafımızın sıcakkanlı, misafirperver davranışları onları çok etkilemiştir. Zirve Dağcılık Kulübü ilçemize tekrar geleceklerinin sözünü verdiler ve Tekirdağ´ın Çorlu İlçesinden daha kalabalık bir grupla 29.05.2016 günü ilçemizde doğa yürüyüşü ve köy kahvaltısı yapmaya geldiler ve memnun ayrılarak yeniden daha uzun süreli geleceklerini belirttiler. 

Yenipazar´ı turizmle birlikle geliştirmeyi ve tanıtmayı amaçlayan Belediyemiz, ilçemizde eksik bulunan ?konaklama yeri´ konusunda da gerekli girişimleri yaparak ve BEBKA destekli Yenipazar Turizm Faaliyetleri Geliştirme Projesi kapsamında ilçemizin en önemli eksiklerinden konaklama sorunu çözdü. Otel yapımıyla beraber konaklama sorununu da bu sayede çözen belediyemiz, geçtiğimiz haftalarda İzmir´den gelen ve Göynük İlçesine giden büyük turist kafilesini İlçemizde ağırladıktan sonra yine Ukrayna´dan gelen 6 kişilik bir başka turist kafilesini de otelimizde 1 gece konakladı. Turist grubu Harmankaya Kanyonu´nda kamp kurdular ve başta Yenipazar halkının sıcak karşılamalarından ve güler yüzlerinden çok etkilendiler. Gittikleri yerlerde ilçemizi ve insanlarımızı anlatacaklarını söyleyen turistlerin bu memnuniyetleri, halkımızın onlara karşı samimi davranışlarıyla daha çok artacaktır. Böylelikle ilçemizin Yurtiçi ve Yurtdışında tanıtılmasına büyük katkı sağlayacak bu tür ziyaretlerin önümüzdeki zaman içerisinde artacağını ümit ediyoruz
Eskişehir, Göynük ve Taraklı turizminin bir ayağının da Yenipazar olmasını amaçladığımız bu yolda ilçemize gelecek olan turistlerle başta Yenipazar esnafının ekonomik kalkınmasını, ilçemizin sosyal ve kültürel değerlerinin daha da artmasını ve tüm dünyanın Yenipazar´ı tanır hale gelmesini istiyoruz." dedi.

 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ