ŞEKER OCAKLARI SORDU

ŞEKER OCAKLARI SORDU

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik'teki mermer ve taş ocaklarının faaliyetlerini sordu.

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce`ye, daha önce birçok kez gündeme getirdiği, doğayı tahrip eden bazı mermer ve taş ocaklarının Bilecik vilayetindeki faaliyetlerini sordu.

Özellikle Yenipazar ilçesindeki kanyonun bu konudan etkilendiğini belirten Şeker, Bakanlığın bu konuda neler yapacağını sordu.

Şeker’in, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesi şöyle:

“1-Bakanlığınızın, Bilecik vilayet sınırları dâhilindeki, doğayı tahrip eden bazı mermer ocaklarının ve taş ocaklarının durumuyla ilgili olarak herhangi bir çalışması var mıdır?  Son zamanlarda gerek şahsımın, gerek yerel yöneticilerin, gerekse hemşehrilerimizin çeşitli açıklamaları ve girişimleri olsa da görülmektedir ki bu konudaki duyarsızca ve hunharca faaliyetler sürmekte, örneğin Bilecik ilinin Yenipazar ilçesindeki doğal güzelliklerden biri olan “kanyon” zarar görmektedir.  Bu anlamda Yenipazar yöresindeki mermer ocaklarının faaliyetleriyle ilgili bir denetiminiz var mıdır? Bakanlığınızın bu konudaki tedbirleri, uygulamaları, denetleyici faaliyetleri,  yaptırımları ya da projeleri nelerdir?

2-2013 yılı içerisinde, Bilecik iline yapılan yardım, destek ve ödenekler hangi alanlarda gerçekleşmiştir? Bu ödeneklerin, Bilecik il merkezi ve ilçelerine dağılımı ne şekilde gerçekleşmiştir?

3-2014 yılının ilk 6 ayında bakanlığınız tarafından, Bilecik vilayetine yapılan yardım, destek ve ödenekler nelerdir ve dağılımı ne şekilde olmuştur?  



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ