ŞEKER, YOL ÇALIŞMALARINI SORDU

ŞEKER, YOL ÇALIŞMALARINI SORDU

ŞEKER, YOL ÇALIŞMALARINI SORDU

 Bakan`dan Şeker`e cevaplar :

MHP Milletvekili Bahattin Şeker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`a verdiği soru önergesinde, hızlı tren ve duble yolla ilgili çalışmaları sordu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`da, Şeker`in sorduğu sorulara cevap verdi.

İşte Şeker`in sorduğu sorular ve Bakan Yıldırım`ın cevapları...

Milletvekili Şeker: Yüksek Hızlı treni İstanbul`a ulaştıracak olan Bilecik il sınırları içerisinde bulunan hatlarda önemli adımlar atıldığı müşhade edilmektedir, fakat kamuoyuna doğru bilgi verilmemektedir. Bu proje ne zaman nihayete erecektir? Yüksek Hızlı Tren, Bilecik il sınırları içerisinde duracak mıdır? Bu anlamda YHT projesi kapsamında, Bilecik iline yeni istasyon yapılacak mıdır?

Bakan Yıldırım: Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı tren projesinin 2013 yılı sonunda tamamlanması planlanmakta olup, proje kapsamında Bilecik ilimize bir istasyon yapılması planlanmaktadır.

Milletvekili Şeker: Çevre yolu üzerinde ne gibi düzenlemeler düşünülmektedir? Çevre yolu projesi kapsamında, Bilecik`e yönelik çalışmalar var mıdır?

Bakan Yıldırım: Bozüyük Bilecik Mekece yolu, Bilecik ilinin doğusundan çevre yolu olarak geçmektedir. Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından bu yol üzerinde şehirler arası Otobüs Terminali yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda, Karayolları genel Müdürlüğü tarafından, mevcut yolun 38. km`sinde bulunan 5x5 boyutundaki kavşak köprüsü genişletilecek olup, proje çalışmaları Bilecik Belediyesi ile koordineli olarak yürütülmektedir.

Milletvekili Şeker: Vilayetimiz genelinde sıkıntıya sebep olan ara yollar ve bağlantı yolları ne zaman tamamlanacaktır? Söğüt-Eskişehir yolu neden tamamlanmamaktadır?

Bakan Yıldırım: Söğüt Eskişehir ayrımı il yolunun proje uzunluğu 25 km olup, 2008 yılında ihale edilmiş, Söğüt çıkışından itibaren çalışmalarına başlanmıştır. 2010 yılında 6 km`lik kesim, 2011 yılında 5 km`lik kesim olmak üzere toplam 11 km`lik kesim tamamlanarak trafiğe açılmıştır. 2012 yılında 10 km`lik kesimin bütçe imkanları dahilinde tamamlanması hedeflenmektedir. Söğüt-Eskişehir ayrımı yolunun geriye kalan 4 km`lik kesimin 2013 yılında tamamlanarak hizmete sunulması planlanmaktadır.

Milletvekili Şeker: Söğüt-Bozüyük yolu düzenlenmemiştir. Bu yolun yapımı ile ilgili yeni projeler var mıdır?

Bakan Yıldırım: Bozüyük-Söğüt il yolunun proje çalışmaları ihaleli olarak devam etmekte olup, 23,4 km`lik kısmın iş programına göre projesinin 2012 Mart ayında tamamlanması planlanmıştır. Zemin etütleri çalışmaları devam etmektedir.

Milletvekili Şeker: Vezirhan-Gölpazarı yolunun devam eden çalışmaları ne zaman sona erecektir?

Bakan Yıldırım: Vezirhan-Gölpazarı Devlet yolunun Dikenlik Varyantı mevkiindeki 7 Km`lik kesimin ihalesi yapılmış olup, 2011 yıl sonua kadar 3,5 km`lik kesim sathi kaplamalı tek yol olarak tamamlanarak trafiğe açılması hedeflenmektedir.

Milletvekili Şeker: Pazaryeri ilçesine girişi sağlayan, Bilecik-Bozüyük yolu üzerinde kavşak düzenlemesine rağmen, alt ve üst geçit neden yapılmamıştır? Eğer alt ve üst geçit projesi yapılmayacaksa, hayati öneme sahip olan bu noktada hangi tedbirler düşünülmektedir?

Bakan Yıldırım: Bozüyük-Bilecik-Mekece Devlet yolu projesinde Pazaryeri ayrımında üç kollu eş düzey kavşak yer almakta olup, Pazaryeri bağlantısı onaylı projesine göre tamamlanmıştır.

Milletvekili Şeker: Çeşitli vesilelerle Pazaryeri`ni ziyaret eden bakanların, kamuoyuna söz vermelerine rağmen, Pazaryeri-İnegöl arası yol projesi başlamamıştır. Bu konu ile ilgili ne gibi çalışma vardır?

Bakan Yıldırım: Pazaryeri-İnegöl arasında herhangi bir projesi çalışması bulunmamakta olup, 2011 yılında 1km`lik kesimde kurp iyileştirme çalışmaları ile 21 km`lik kesimde asfalt yenileme ve onarım çalışmaları yapılmıştır. Rutin bakım ve trafik hizmetleri periyodik olarak yapılmaktadır.

Milletvekili Şeker: Gölpazarı-Yenipazar arasında yeni yol çalışması var mıdır? Varsa bu konuda ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

Bakan Yıldırım: Gölpazarı -Yenipazar ilçe yolu, 02.12.2011 tarihinde 2011 yılı yatırım programına alınmıştır. 28,2 km uzunluğunda olan sözkonusu yolun projesi mecvuttur.

(Sakarya)



Kenan ACAR
6.06.2014 09:30:31
Pazaryeri inegöl arasında yol projesinin olmaması benim umutları ve hayellerimi yıktı.

Bilecik

30.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:52
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:30

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ