TARİHİ İMZA ATILDI

TARİHİ İMZA ATILDI

TARİHİ İMZA ATILDI

 Katı Atık tesisinin ön protokolü imzalandı.

Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Selim Yağcı ve Hexagen Katı Atık Kurucu Ortağı Jan Nahum Entegre Katı Atık tesisinin ön protokolünü imzaladı.

Kızıldamlar Uzunsırt mevkiinde 200 hektar alana yapılması planlanan Entegre Katı Atık tesisinin ön protokolü, Bilecik Belediyeler Birliği ve BİOSUN Entegre Katı Atık Yönetimi San. ve Tic. AŞ arasında imzalandı.

İstanbul Radisson Blue Otelde 7 Ekim Pazar günü saat:1900:`da gerçekleşen tarihi imza töreninde Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Selim Yağcı ve Hexagen Katı Atık Kurucu Ortağı Jan Nahum ön protokolü imzaladı. Atılan imza ile Entegre Katı Atık Tesisinin yapımı için ilk adım atılmış oldu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Entegre Katı Atık Tesisi için 7 yıl önce çalışmalara başladıklarını ifade ederek, Türkiye`de bu konu gündeme geldiğinde geniş çaplı araştırmalar yaptıklarını ifade etti. Atığın önemli bir meteryal olduğunun altını çizen Başkan Yağcı, Bilecik`te çöpün %75`inin dönüşüme tabi %25`inin ise bertaraf edileceğini söyledi. Tesisin ekonomi ve çevreye de katkısının olacağını anlatan Başkan Yağcı, tesis inşaatının 30 ayda tamamlanacağını kaydetti.

Hexagen Katı Atık Kurucu Ortağı Jan Nahum ise 29 yıllık bir beraberliğin imzasını atacaklarını ifade ederek, 29 yılın çok uzun bir dönem olduğunu bunun kendilerinin de Bilecikli olacakları anlamına geldiğini söyledi.

Bilecik`in bu konuda öncü bir harekette bulunduğunun altını çizen Nahum, Bilecik`te dünyaya örnek olacak bir tesis inşa edeceklerini söyledi. Nahum konuşmasının sonunda tesis inşaatının 30 aydan önce tesisi faaliyete sokmak için çalışmaları hızlandıracaklarının sözünü verdi.

Konuşmaların ardından Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Selim Yağcı ve Hexagen Katı Atık Kurucu Ortağı Jan Nahum ön protokolü imzaladı. İmza töreninin ardından ise Yenipazar Belediye Başkanı Cengiz Arıkan`ın da katıldığı ilimiz belediye başkanlarına Hexagen Katı Atık Kurucu Ortağı Jan Nahum tarafından plaket takdim edildi. Diğer yandan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Hexagen Katı Atık Kurucu Ortağı Jan Nahum`a Osmanlı Armasının bulunduğu tabloyu hediye etti. Hexagen Katı Atık Kurucu Ortağı Jan Nahum`da tabloyu kurulacak Entegre Katı Atık tesisine asacağını söyledi.

Gerçekleşen imza törenine Yenipazar`ın Sesi Gazetesi de davet edildi fakat editörümüz Ergün Özmen`in rahatsızlığından dolayı hastanede olması, İstanbul muhabiri Ali Güven`in de şehir dışında olması nedeniyle katılım gerçekleşememiştir.

Kaynak : Bilecikhaber.com.tr



Bilecik

30.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:52
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:30

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ