TARİHİNİ BİLMEYENLER GELECEĞİNE SAHİP ÇIKAMAZ

TARİHİNİ BİLMEYENLER GELECEĞİNE SAHİP ÇIKAMAZ

Geçtiğimiz ay İl Genel Meclisi toplantılarında satılması gündeme gelen ve komisyonlara havale edilen Bilecik Şehir Hamamının satılmasına yankılar devam ediyor.

Kasım ayı birleşiminde komisyonlardan gelen raporlarda Ak Partili 3 üyenin “evet” MHP’li 2 üyenin “hayır” demesine rağmen Ak Partili üyelerin çoğunluk olmaları sebebiyle satışına karar verdikleri hamamın tarihi özelliğinin olup olmadığı halen bir açıklığa kavuşturulmuş değil.

Bilecik eski Belediye Başkanı Av. Akın Olcay ile Bilecik eski Milletvekili Tayfur Ün’ün adı geçen hamamın tarihi özelliği olduğunu iddia ederek araştırılması gerektiğini ifade etmişlerdi. Bu gelişmenin ardından Kasım ayı birleşiminde konuyla ilgili açıklama yapan Komisyon Üyesi MHP Yenipazar İl Genel Meclisi Üyesi Osman Varolu hamamın tarihi özelliğinin olup olmadığını araştırmasını istemiş ve satışa karşı olduğunu açıklamıştı. Gelinen noktada meclis başkanı Serkan Yıldırım hamamın tarihi özelliğinin olmadığını belirterek hamamında Bilecik’e yakışmadığını vurgulamıştı.  MHP Yenipazar İl Genel Meclisi Üyesi Osman Varolu Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Anıtlar Yüksek Kuruluna ve Bilecik İl Kültür Turizm Müdürlüğüne yazılı dilekçeyle müracaat ederek hamamın yapılış tarihini ayrıca tarihi özelliğinin olup olmadığını kendisine bildirilmesini istediğini kaydetti.

Varolu konuyla ilgili Değişim Gazetesine yaptığı açıklamada İl Genel Meclisi olarak herhangi bir yazışma yapılmadan hamamın tarihi özelliği olmadığını iddia eden Ak Partili üyelerin satışa evet dediklerini ancak MHP ve CHP grubu olarak satışa karşı olduklarını belirterek Osmanlının kuruluş yeri olan ilimizde faaliyet gösteren tek şehir hamamının satılmaması gerektiğini ifade etti.  MHP Yenipazar İl Genel Meclisi Üyesi Osman Varolu’nun açıklamaları:

“Fethettiği her yere hamam ve hamam kültürünü getiren Osmanlının başkentindeki hamamın satılıp yıkılması Bilecik’imize ve tarihimize saygısızlıktır”

“Osmanlının kuruluş yeri olan Bilecik’imizin şu an faaliyet gösteren tek olan şehir hamamın satışının gündeme gelmesi ve bizim karşı çıkmamıza rağmen Akp’li İl Genel Meclis Üyelerinin oylarıyla satış kararı alınmıştır.

Benim mecliste bu hamamın tarihinin belli olup olmadığının araştırılmasını istememe rağmen resmi olarak hamamın tarihiyle ilgili hiçbir araştırma yapılmadığının anlaşılması üzerine ben de ilgili yerlere dilekçe yazarak hamamın tarihinin araştırılıp incelenmesini istedim.

Dilekçelerimizi posta yoluyla ilgili yerlere gönderdim. Kendi tarihimize karşı sorumlu hissettiğim için vakıflar bölge müdürlüğüne ve Şeyh Edebali Üniversitemize fethettiği her yere hamam ve hamam kültürünü getiren Osmanlının başkentindeki hamamın satılıp yıkılması Bilecik’imize ve tarihimize saygısızlıktır.”

Erhan Toka - Değişim Gazetesi



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ