TIP BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

TIP BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

TIP BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

14 Mart Tıp Bayramı

Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

"Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire? adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827`de Sultan II. Mahmut`un askeri tıbbiyeyi kurması ile ülkemizde modern tıp eğitimi başlamıştır. İlk Tıp Bayramı kutlaması da, 14 Mart 1919`da Birinci Dünya Savaşı sırasında İstanbul`un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak kutlanmıştır. Tepkilerini bu şekilde dile getirmeye çalışan tıbbiyelilerin bu törenine Dr. Fevzi Paşa, Dr. Besim Ömer Paşa, Dr. Akil Muhtar Özden gibi dönemin ünlü hocaları da katılmıştır.

Günümüze kadar gelen bu 14 Mart Kutlamaları, içinde bulunduğu haftayı kapsayacak şekilde Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır.

Çanakkale Savaşı yıllarında İstanbul Tıp Fakültesinin öğrencilerinin tümünün cephede kahramanca şehit olması sebebiyle, o yıl İstanbul Tıp Fakültesi hiç mezun verememiştir. Biz her zaman tüm şehitlerimizi Rahmetle ve Minnetle anıyoruz.

Sağlık sektörü olarak bizler zor bir görev üstlendiğimizin bilincindeyiz. Bu görevin zorluğu, kıymeti ve vazgeçilmezliği en son fark edilen sağlığın, önemini ve gereklerini topluma anlatmaktan gelmektedir. Bilecik Sağlık Teşkilatı olarak bu zor görevi başarmak için buradayız. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile insanımızın geçmişte yaşadığı olumsuzlukları ortadan kaldırmayı, vatandaşlarımız ile hekimlerimizin arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçladık. Bu program ile önemli atılımlar, yenilikler ve değişimler gerçekleştirdik. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile bir yandan insanımız hak ettiği insan onuruna yakışır sağlık hizmetine kavuşurken, diğer yandan da hekimlerimiz başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız insanımızın gönlündeki hak ettiği yeri kazanmaya başlamıştır. Bu vesile ile sağlık sektöründe çalışan tüm personelin şahsım ve teşkilatım adına 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.?

Bizde Yenipazar`ın Sesi Gazetesi olarak Yenipazar Devlet Hastanesi personelinin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz.



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ