TOPLANTIYA HİBE EDİLECEK ARAÇLAR DAMGA VURDU

TOPLANTIYA HİBE EDİLECEK ARAÇLAR DAMGA VURDU

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları devam ediyor. Haziran ayı 2. oturum 3 Haziran Salı günü Özel İdare toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Hibe Edilecek Araçlar Damga Vurdu!

Gündemin 1. maddesi  Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğünün teklifi üzerine 2006 model İveco marka 11 DN 024 plakalı otobüsün ilim yayma cemiyeti Bilecik şubesine hibe edilmesi talebi görüşüldü. MHP Yenipazar İl Genel Meclisi Üyesi Osman Varolu söz alarak adı geçen araca Yenipazar Belediyesinin de ücreti karşılığında talip olduğunu belirtti.

Varolu, “Görüştüğümüz 2006 model İveco araca Yenipazar Belediyesinin talebi var”

Varolu, “Görüştüğümüz 2006 model İveco araca Yenipazar Belediyesinin talebi var. Benim düşüncem Belediyelerden gelen araçların yine Belediyelere verilmesi. Benim önerim bu” diye konuştu.

Özütürk, “Eğer biz bu derneklere araç vermeyi başlatırsak önünü alamayız”

Daha sonra söz alan MHP Söğüt İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Özütürk, “ İlimizde, ilçelerimizde birçok dernekler var ve aynı vasfı taşıyan dernekler var. Eğer biz bu derneklere araç vermeyi başlatırsak önünü alamayız. Onun için bu araçların derneğe değil de belediyelere verilmesinde fayda var” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Şartları taşıyan bir tane de dernek müracaat etmiş”

MHP’li üyelerin konuşmalarının ardından söz alan Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi ve grup sözcüsü Hasan Hüseyin Çelik, “Gündemimizde söz konusu araç ve bir de talep var. Bizim daha önce Milli Eğitim Müdürlüğünün araç istediği zaman aşağı yukarı şu konuşulanların tamamı eğitim amaçlı kullanılacak ve meclisimizin kararıyla bir araç almıştık. O da bundan sonraki gündem maddesi ama bu arada bir tane değil birçok otobüs geldi belediyelerin kapatmasından dolayı. Şartları taşıyan bir tane de dernek müracaat etmiş. Bence aynı Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün yaptığı hizmeti ve özellikle ilimizde üniversite öğrenci sayısı çok fazla ve yıllardır hizmet veren bir kuruluş. Bu kuruluşun söz konusu aracı alma talebini biz teklife uygun görüyoruz ve kararımız bu şekildedir” dedi. Çelik’in ardından CHP’li üyeler söz aldı.

Yılmaz, “Eğer bu yetkiyi tek başlarına verebiliyorlarsa meclisi baypas etmek anlamına gelir”

CHP Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz, “Halis bey biraz evvel ne şartlarda verileceğini anlattı ve burada genel sekreter olarak ben şunu soruyorum. Sizin tek başınıza bunu bu kuruluşa verme hakkınız var mı? İkincisi eğer meclisin onayıyla yapılacaksa meclis bunu karara verecekse neden bütün talepler önceden bize gelip biz buradan verebileceğimizi hangi kurula verileceğini biz burada tespit etsek eğer son merci bizsek önce meclise gelirdi bütün talepleri duymadık, ilk defa burada duyuyoruz. Eğer bu yetkiyi tek başlarına verebiliyorlarsa meclisi baypas etmek anlamına gelir. Meclis de kararını onlara emri vaki yapmak zorunda kalacak. Önce meclise gelir bütün talepler. Bu kuruluşa verilecekse bu kuruluşa, Belediyeye verilecekse yine Belediyelere verilir ama işi bitiriyorlar, her şeyi hazırlıyorlar, bir imzası eksik. İmzaları eksik olan pozisyonda bize getiriliyor, bize burada da tasdik ettiriliyor. Önce meclise getirin bir görelim. Hangi kuruluşlar istemiş, bizim de haberimiz olsun. Ben şahsen meclise karşı böyle bir baypas anlamına geliyor diye düşünüyorum, üzülüyorum böyle hareketlerden” diyerek sözü diğer CHP’li üye Hikmet Turan’a bıraktı.

Turan, “Bu cemiyet Ak Parti’nin arka bahçesi olarak çalıştığı için mi buraya geliyor?”

Turan, “Özel idare burada yardım kuruluşu değil. Önce beraber çalışacağı Belediyeler vardır. Yenipazar belediyesinin de ücreti karşılığında talebi var. Bu cemiyet Ak Parti’nin arka bahçesi olarak çalıştığı için mi buraya geliyor? Ben belediyelere verilmesinden yanayım” diyerek tepkisini ortaya koydu. CHP’li üyelerin konuşmalarının ardından sözü Ak Parti Söğüt İl Genel Meclisi Üyesi Ertuğrul Torun aldı.

Torun, “Arkadaşların görüşlerine saygı duymak lazım”

Torun, “Mecliste konuşulanları sanki bugüne kadar bir hazırlık yapılmış meclisin üzerinde irade varmış gibi arkadaşların göstermesi bunlar hoş şeyler değil. Bir otobüs verilmesi gerekiyorsa meclise teklif verilir, meclis en son onay makamına yani meclis kabul eder veya etmez, bu konuda herkes hemfikir, arkadaşların görüşlerine saygı duymak lazım. Mecliste herkes kendi fikrini söyler. Grup olarak kendi fikirlerini sundular, biz de grup olarak meclise kendi fikrimizi sunuyoruz. İsterseniz oylama yapalım” diyerek topu İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım’a attı. Yıldırım yaptığı konuşmasında adı geçen kuruluşun herhangi bir partinin arka bahçesi olmadığını, bilakis ilim irfan yuvası olduğunu, bu tür gelecek talepler karşısında meclisin konuyu değerlendireceğini vurguladı.

Uyanık, “Biz ne kadar burada tırmalasak da oy veren arkadaşımızın oyları kullanılmıyor”

Son olarak söz alan MHP Bozüyük İl Genel Meclisi Üyesi ve grup sözcüsü Zeki Uyanık, konunun uzadığını, gerginliğe gerek olmadığını belirterek bundan sonraki araçların hibelerinde basına bilgi verilmesi veya ilan yoluyla bunların verileceği noktasında. Elimizde bir malzeme var bunu biz ihaleyle vermiyoruz, sonuçta hangi dernek müracaatını yaptıysa ona getirmeyi çalışıyoruz, birbirimizi germenin bir anlamı yok, sonuçta Gençlik İl Müdürlüğü Bozüyük, Osmaneli olsun orada hizmet verecek. Bunun bir iktidar ayağı var, buna da diyecek bir şey yok. Sonuçta müdürlükler iktidara göre çalışıyorlar. Çoğunluğunuz da var, biz ne kadar burada tırmalasak da oy veren arkadaşımızın oyları kullanılmıyor, germenin bir anlamı yok diye düşünüyorum ama bundan sonraki meclise getirilecek gündemleri İl  Genel Meclis Üyelerine bilgi verilmesi noktasında, bizim kendi sayfamızda yayınlanması noktasında verilirse daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü önümüze bu şekilde geldiğinde sanki bir şeyler dikte ediliyor gibi geliyor insanlara, yanlış anlaşılıyor. Bu yanlış anlamaların önüne geçilmesi iyi olur diye düşünüyorum” diyerek konuyu yumuşatmaya çalıştı. Yapılan oylama sonucunda Ak Partili 11 üye evet oyu kullanırken MHP’li 6 üye çekimser, 2 CHP’li ve MHP Söğüt İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Özütürk ise red oyu kullandılar. Buna göre adı geçen 2006 model İveco marka otobüs İlim Yayma Cemiyeti Bilecik Şubesine hibe edilmiş oldu.

Gündemin son maddesi Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğünün 2011 model 11DA 304 plakalı temsa marka 25+1 kişilik minibüsün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne hibe olarak verilmesi talebi görüşüldü. Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi ve grup sözcüsü Hasan Hüseyin Çelik konu hakkında üyelere kısa bilgi verdi. Yapılan oylamanın ardından adı geçen araç oy birliğiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne hibe olarak verilmesine kabul edildi.

Son olarak Ak Parti İnhisar İl Genel Meclisi Üyesi Nihal Arslan ile MHP Yenipazar İl Genel Meclisi üyesi Osman Varolu’nun verdikleri yazılı önergeler bir sonraki gün görüşülmek üzere gündeme alındı.

Toplantı 4 Haziran Çarşamba günü saat 10.30’da yapılmasına karar verilerek son buldu.

 Erhan Toka & Caner Alkan - Değişim Gazetesi



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ