YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yenipazar Belediyesi´ nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı İlhan ÖZDEN başkanlığında 08.04.2019 Pazartesi günü yapıldı.

Yenipazar Belediyesi´ nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı İlhan ÖZDEN başkanlığında 08.04.2019 Pazartesi günü yapıldı.

Meclis ihtisas komisyonlarının seçildiği toplantıda Başkan ÖZDEN ile meclisteki MHP, CHP ve AKP grupları birlik beraberlik mesajları verdi.

31 Mart seçimlerinde Yenipazar Belediyesi´ nde halkımızın güvenoyları ile göreve yeniden seçilen Belediye Başkan İlhan ÖZDEN ve Belediye Meclis üyelerinin katılımı ile yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı ÖZDEN´ in başkanlık ettiği ilk toplantıda yenileri seçilene kadar geçici divan kâtipliğini meclisin en genç üyeleri Yalçın EVRAN ve Gökhan ÖZCAN üstlendi.

Belediye Başkanı İlhan ÖZDEN´ in 31 Mart yerel seçimlerinde halkımızın güvenoyu ile seçilerek belirlenen meclis üyelerine hayırlı olsun dilekleri ve belediye meclis üyesi ile AY YILDIZ rozeti hediye etmesi ile başlayan toplantıda; Yapılan gizli oylama ile ceclis 1. başkan vekilliği´ne MHP´ li  Hüseyin ÜNAL, Meclis 2. Başkan Vekilliği´ ne MHP´ li Halit VAROLU, meclis divan kâtipliğine MHP´ li Yalçın EVRAN ve Kadir KAYA, belediye encümen üyeliğine MHP´li Ziyaettin DAL ve Yalçın EVRAN seçildi. Plan Bütçe Komisyonu gizli oylamasında, CHP´ li Şaban BAYRAKÇI başkan seçilirken, MHP´ li Halit VAROLU ve Kadir KAYA plan bütçe komisyonu üyesi olarak seçildi. Gizli imar komisyonu oylamasında, MHP´ li Ziyaettin DAL başkan seçilirken MHP´li Hüseyin ÜNAL ve AKP´li Mehmet CEYLAN İmar Komisyonu üyeliğine seçildiler. Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Birliğine 1 Asil ve 1 Yedek üyenin gizli oylamasında, MHP´ li Kadir KAYA, yedek CHP´li Gökhan ÖZCAN seçildi. Bilecik Belediyeler Birliği gizli oylamasında MHP´li Hüseyin ÜNAL Asil, CHP´ li Şaban BAYRAKÇI yedek üye olarak seçildi.


Yenipazar Belediye Meclisi Toplantısı oy birliği ile her ayın ilk haftası Salı günü saat 10:30 Belediye Toplantı Salonunda yapılmasına ve Temmuz ayının tatil olmasına karar verilmiştir. 

Yenipazar Belediyesi 2018 yılı Faaliyet Raporu görüşmesine geçildiğinde. 5393 sayılı yasanın 19. maddesi gereği Belediye Başkanı İlhan ÖZDEN, Meclis Başkanlığını 1. Başkan Vekiline bırakarak Faaliyet Raporunun görüşülmesi için toplantı salonundan ayrıldı. Yenipazar Belediyesi tarafından 2018 yılında yapılan faaliyetler Meclis Başkan Vekili tarafından madde madde okunarak görüşmeye açıldı. 2018 yılı Yenipazar Belediyesi Faaliyet Raporu toplantıya katılan bütün üyelerin kabul oyları ile oy birliğiyle kabul edilerek onaylandı.

Denetim Komisyonu Raporunun görüşülmesine geçildi. Denetim Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanan 01.01.2018 ? 31.12.2018 tarihleri arasındaki gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinden oluşan denetim raporu Mali Hizmetler Müdürü Sayın Fikret AYGÜN tarafından, meclise okunarak bilgi verilmiştir.

Belediye Başkanının gündem dışı olarak gündeme sunduğu; İlçe içerisinde öğrenci servisi taşıma ücretinin görüşülmesinde; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 14. Ve 15. Maddeleri gereğince, İlçemiz merkezinde bulunan öğrencileri Çöte Mahallesindeki Atatürk Ortaokuluna, Belediyeye ait otobüs ile eğitim öğretim yılı boyunca taşınmasına ve Belediyece öğrenci ve velilere destek olması için taşıma ücretinin ÜCRETSİZ olmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

İkinci gündem dışı madde olarak Belediye şirketi olan Yenipazar Ulaşım İnş. Tur. San. Tic. Ltd. Şti.ye ait araçların Belediyemiz tarafından ücretsiz düzenlenecek Sosyal ? Kültürel faaliyetlerde kullanılması halinde; akaryakıt, otoban geçiş ücreti, personel yolluğu vb. gibi giderlerin Belediyemiz bütçesinden karşılanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Yenipazar Belediye Başkanı Sayın İlhan ÖZDEN, kapanış konuşmasında; birlik ve beraberlik içinde ilçeye daha iyi hizmet edebilmek için çalışacaklarını belirterek ?Sadece Yenipazar´ ın geleceğini düşünerek çalışacağımız 5 yıllık süreçte alacağımız tüm kararların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Allah bizleri mahçup etmesin? dedi.



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ