YENİPAZAR GÖLETİNE 10 BİN SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

YENİPAZAR GÖLETİNE 10 BİN SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yenipazar Göleti´ne 10 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

?Tarım ve Orman Bakanlığı faaliyeti olarak, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" yürütülmektedir.

/resimler/2019-7/13/0803402012980.jpg

Bu çerçevede İlimizin ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir beslenme kaynağı olan ve sportif amaçlı balıkçıların gözdesi olan balıklardan bugün itibariyle; 10 göletimize 64.000 adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

11 Temmuz 2019 tarihinde İlimiz Merkez İlçesi Pelitözü Göleti´nde yapılan balıklandırma etkinliği; Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin YOLDAŞ, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür V. Emrah CELASİN ve İl Müdürlüğümüz personellerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinlikle birlikte İlimiz Merkez İlçesi Pelitözü göletine 2.000 adet, Selöz göletine 1.000 adet, Kurtköy göletine 15.000 adet, Gölpazarı İlçesi Akçay göletine 1.000 adet, Osmaneli İlçesi Çerkeşli göletine 30.000 adet, Pazaryeri İlçesi Esemen göletine 1.000 adet, Sarnıç göletine 1.000 adet, Söğüt İlçesi Borçak göletine 2.000 adet, Zeyve göletine 1.000 adet ve Yenipazar İlçesi Yenipazar göletine 10.000 adet olmak üzere toplamda 64.000 adet sazan balığı yavrusu eşzamanlı olarak  bırakılmıştır.

Böylece "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında son 5 yılda 18 göletimize 220.500 adet Sazan balığı yavrusu bırakılmış oldu.

Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.

Balık popülasyonunun devamının sağlanmasında amatör balıkçıların zaman yasağı döneminde avcılıktan kaçınmaları ve amatör avcılık kurallarına uymaları büyük önem taşımaktadır. Ayrıca günlük limit ve adet miktarlarına dikkat etmeyen amatör balıkçılarımıza idari para cezası uygulandığı bilinmelidir.



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ