YENİPAZAR AK PARTİ`NİN YÜZ KARASIDIR

 YENİPAZAR AK PARTİ`NİN YÜZ KARASIDIR

Bilecik Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi seçimleri değerlendirdi.

Bilecik Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) yönetimi seçimleri değerlendirdi.

Bilecik Kent Ormanında düzenlenen toplantıya Bilecik Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Kadın Kolları Başkan Gülcan Namal, İl Gençlik Koları Başkanı İbrahim Kurt ve partililer katıldı.

il olarak konuşan İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, 2003 senesinden bu yana parti’de İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve kendisine partinin ne görev verilirse yapacağını belirtti. Kurtulmuş, “ Biz siyaseti hesap üzerine kurmadık. Biz samimi duygular üzerine siyaset yapıyoruz, hesap üzerine siyaset yapanlar yolda kalırlar. Ben Başbakanı kendime örnek almış, Bilecik’te Başbakanının temsilciliğini ona layık bir şekilde yapmaya çalışan bir kişiyim" dedi.

Yapılan toplantıda Milletvekili Fahrettin Poyraz, İl genelinde yapılan seçimlerde hangi ilçede oranların ne kadar düştüğünü ne kadar arttığının genel olarak değerlendirmesini yaptı.

30 Mart seçimlerinde kazanan AK Parti’nin yanında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin de kazandığını fakat Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin ise seçimlerde hüsran yaşadığını belirtti. Poyraz, "İl merkezinde 2009’daki yüzde 39.1’lik oy oranını 2014`de yüzde 39.7 yükselterek oy oranını koruyup mevcut Belediye Başkanı Selim Yağcı ile seçimi kazandık.Diğer ilçelerde ise Yenipazar haricinde hüsrana uğradığımız bir yer olmadı.Yenipazar Ak Parti`nin yüz karası olduğu gibi Pazaryeri`de CHP`nin yüz karası oldu. Bilecik merkez, Bozüyük olmak üzere ikisinin toplamı Bilecik nüfusunun yüzde 65’ini oluşturuyor. MHP’li arkadaşlar bu anlamda Söğüt’ü, Yenipazar’ı ve İnhisar’ı aldık diyebilirler ama şuanda bir Bilecik merkezi, Bozüyük bu konuştuğumuz ilçelerin toplamında çok fazla hizmet imkanına sahip olan ilçelerimiz" diye ifade etti.

"Yenipazar AK Parti’nin yüz karasıdır"

En büyük hezimeti ise Yenipazar’da aldıklarını söyleyen Poyraz, Yenipazar 2014 yerel seçimlerinin AKP tarihine yüz karası olarak geçeceğini kaydetti. Poyraz, "Beş yıl hizmet yapan bir Belediye Başkanı’nın yüzde 20 oy kaybetmesinin tek nedeni adayın kendisidir.Yenipazar’da kendilerin hatası ve sonradan farketsekte iş işten geçmişti yanlı adayla seçime girdik. 5 yıl hizmet yapan bir Belediye ile Yenipazar’a hem yol, hem baraj yaptık. 5 yıl hizmet yapacaksın her türlü desteği alacaksın fakat seçimlerde 2009’da yüzde 38.7 olan oyunu 2014’te ise yüzde 18.1’e düşüreceksin bu affedilir bir durum değildir. Bunun iç muhasebesini kendi içimizde yapacağız” dedi.

"Pazaryeri CHP için yüz karasıdır"

Daha sorna Pazaryeri`nden bahseden Poyraz, "Pazaryeri’nde CHP’nin yüz karası bir durum yaşadığını bir önceki seçimlerde yüzde 34 oy alan CHP’nin Pazaryeri’nde aday dahi çıkaramayarak Bilecik’ten bir aday göstererek MHP’ye avantaj sağlamak istedidi. Daha sonra yüzde 2.8 oy aldı. MHP’nin de eski ANAP’lı sonra CHP’li Belediye Başkan`lığını kazanan son olarak ta MHP`den başkan adayı olan Hikmet Öztürk ile seçime girdiler. Burada da mevcut Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın zaferle seçim sonuçu adlı" dedi.

Kaynak: Bilecik Olay



Tevfik
7.04.2014 10:47:12
Sayın Poyraz ın bu açıklaması çok büyük bir gaftır.Kendisin milletvekili seçımı döneminde,seçilmesinin arkasındaki en büyük desteğinin Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu nasıl unutabilmiş, hayret doğrusu. Bilbortlardaki posterler herkesin malumu.Adaydan ziyade parti içerisinde dönmüş olan dolaplardan bihaber olduğu malum.Ki o adayın ne kadar,Yenipazar için canla başla çalıştığını en iyi bilenlerden biri kendisi olmalı.Dili sürçmüş olmalı.Atalarımız doğru ifade etmiş,``İnsan Beşer,Kuldur Şaşar..``

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ