YENİPAZAR ŞANTİYE HALİNDE

YENİPAZAR ŞANTİYE HALİNDE

Yenipazar Belediye Başkanı Cengiz Arıkan, Yenipazar'da birçok çalışmanın aralıksız devam ettiğinin altını çizerek,” Yenipazar, şantiye halinde” ifadelerini kullandı.

Yenipazar’daki çalışmalara ilişkin olarak Ak Parti Yenipazar İlçe Başkanı Necati Keser, Belediye Başkanı Cengiz Arıkan ve İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul Ünsal’ın görüşlerini aldık. Yenipazar’ın daha iyi olabilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyleyen Ak Parti heyeti, Yenipazar’ı güzel günlerin beklediği görüşünde birleşti. Yenipazar Belediye Başkanı Cengiz Arıkan, Yenipazar’ın hemen her alanında çalışmaların olduğunu ifade ederek,” Yenipazar, şantiye halinde” diye konuştu. Geride kalan yıllarda yaptıkları çalışmalar ile yapılması planlanan çalışmaları anlatan Arıkan, kısıtlı bütçeleri ile büyük işlere imza attıklarını belirtti. 

Arıkan, göreve geldiklerinden itibaren ilk öncelik olarak alt yapı çalışmalarına başladıklarını daha sonra üst yapıyla devam eden çalışmalarla daha iyi bir Yenipazar için uğraştıklarını dile getirdi. Başkan Arıkan çalışmalarına yönelik açıklamalarına şöyle devam etti:” Öncelikle alt yapı problemimiz vardı. Bunu tamamen başta hükümetimiz ve vekilimiz olmak üzere çalışmalarımızın neticesinde yaklaşık 3 yıllık bir proje çalışması oldu. Bütçe tedariği ve tamamı hibe olmak üzere Yenipazar’a kazandırdık. Şu anda alt yapımız bitmek üzere bundan sonra üst yapıya başladık ve bitirmek üzereyiz.  Yenipazar’ın bir imar durumu vardı. Sayısal ve hali hazır harita yoktu, bunları da hibe olarak tamamladık. Şu anda imar güncellemesine geçeceğiz. Personelimiz gelirimize göre fazlaydı, 7 personelimizi devlete devrettik, 3 personelimizde emekli oldu şu anda 12 personelimiz ile hizmet vermekteyiz. Nüfusumuz düştüğü için aldığımız ödeneklerde yetersiz geliyor. Bunun için şu ana kadar yaptığımız hizmetleri tamamen genel bütçeden yapıyoruz. Buda tabi ki iktidar farkı. Şu anda Yenipazar şantiye halinde. Kanalizasyon çalışmalarımız, dere ıslahı çalışmalarımız var. Şenpiliç yaklaşık 20 trilyonluk bir fabrika açıyor. 50 hemşerimiz burada çalışacak. Bu bizim kaderimizi değiştirecek. Alt yapı ve üst yapıdan sonra 3 park yaptık, fitness grubu açık alan ayrıca bir futbol takımı ve voleybol takımı kurarak gençlerimizi bir araya getirdik. Milletvekilimiz sayesinde tam teşekküllü bir itfaiye aracını 200 bin TL değerinde olmasına karşılık hibe olarak belediyemize kazandırdık” dedi.

Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul Ünsal’da, İl Genel Meclisi’nde Yenipazar ile ilgili çalışmalarından bahsederken köylerin ilçe standartlarına çıkmaya başladığını dile getiri. Ünsal konuşmasında şunları kaydetti:” 2004 yılından beri ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Belediye mücavir alan dışında köylerimize 4 milyon liralık bir para getirdik. Bu para ile köylerimizin alt yapısından başlayarak, içme suyu yaparak, şebekesiz, susuz köyümüz, kanalizasyonsuz köyümüz kalmayacak. Asfaltlarımız hemen hemen bitti, yamalarımız, tadilatlarımız var. Köylerimizde şu anda parke taşı yapılıyor, hedefimiz parke taşsız köy kalmayacak. Köy konak tadilatlarından, çocuk oyun gruplarına kadar köylerimiz, ilçe statüsüne kavuştu. Köylerimizde hayvancılığı geliştirmek için bir koyun projesi geliştirdik, insanımızı destekledik. Bir gölet yapımı nasip oldu. Vatandaşımız bu göleti değerlendiriyor, vekilimizin büyük gayretleri ile sürüm deresi yolu da ihale edildi ve başlıyor. Sadece yapamadığımız reklam. Sadece bunların devletin görevi gibi görüp yapılması gerektiği gibi düşünülüyor ama zamanında da devlet vardı burada. Bu yıl sadece gelen para 23 milyon lira gibi bir para. İlçemiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul Ünsal’ın ardından Ak Parti İlçe Başkanı Necati Keser’in düşüncelerini aldık. Keser, Yenipazar için güzel gelişmelerin olduğunu anlatarak Sürüm Deresi yolunun yapılmasından sonra Yenipazar’ın bir milad yaşayacağını ifade etti. Keser, Yenipazar’daki çalışmalara ilişkin şöyle devam etti”  Yenipazar, ilimize en uzak ilçelerden bir tanesi. Bilecik’e uzaklığımız 80 kilometre. Yenipazar-Gölpazarı arası Sürüm Deresi yolumuzun ihalesi 25 Nisan tarihinde yapıldı. Şu anda ihale süreci askıları hepsi bitti. Müteahhit firma yer teslimini aldı. Yenipazar için bir milad olacak. Çünkü ilçemiz gerçekten çok göç verdi. Yapılacak bu yol ile birlikte ilçemiz inşallah verdiği göçü geri alacak. Yenipazar’ı daha iyi bir ortama kavuşturmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tüm bunlar Ak Parti sayesinde oluyor. Şenpiliç fabrikası yatırımlarına başladı. 40 bin metrekare alan üzerinde bir yatırımı var. Yine bir köyümüzde 80 dönüm üzerinde alan alarak kümes inşasına başladılar. Bunun yanında ilçemizde alt yapı çalışmalarımız yıllardır yapılmamıştı. Ak Parti döneminde yine bu çalışmalarda yapılıyor. Sürmen Deresi’nde ıslah çalışmamız var. Müteahhit firma gelerek dere ıslahı çalışmalarına başladı. Barajımız hizmete açıldı ve hizmet vermeye devam ediyor. Çiftçimiz çok rahatladı, huzurlu bir şekilde tadını çıkarmaktayız. Eskiden su motorları ile çalışırken endişeler vardı bugün öyle bir şey yok. Allah’a şükürler olsun. İnşallah Sürüm Deresi yolunun yapılmasıyla birlikte daha da rahata ereceğiz” dedi.

Ahmet Meşe - Sakarya Gazetesi



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ