YENİPAZAR´A GELEN TURİST SAYISI İSTİKRARLI OLARAK ARTIŞ GÖSTERİYOR

YENİPAZAR´A GELEN TURİST SAYISI İSTİKRARLI OLARAK ARTIŞ GÖSTERİYOR

Turizm Report, EMITT Fuarı´nda Belediye Başkanı İlhan Özden´i ziyaret edip kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdi

EMITT Fuarı´nda Bilecik´in Yenipazar ilçesi Belediye Başkanı İlhan Özden´i ziyaret edip kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdik. Sayın Özden Belediye Başkanı olduğu Yenipazar´ı tanıtmak için taktire şayan bir gayret göstermekteydi. Standa gelen tüm ziyaretçilerle tek tek ilgilenen Özden´in bu çabası görülmeye değerdi. Yenipazar Belediye Başkanı Sayın Özden´in bu çabasının ilçe turizmini hareketlendireceği kesin gibi. Stanttaki yoğunluktan ötürü fazla meşgul etmek istemediğimiz Özden ile Yenipazar turizmine dair kısa bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj?

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden

Turizm Report: Yenipazar´ın turizm değerleri nelerdir?

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden: Yenipazar ilçesi Bilecik´in en güzel ilçelerinden bir tanesidir. Küçük ama şirin olan bu ilçemiz çok sayıda turizm değerine sahiptir ve ilçemizi her yıl çok sayıda turist ziyaret etmektedir. Bu artışın önümüzdeki yıllarda daha da artmasını bekliyoruz.

En önemli turizm değerlerimiz olarak Yenipazar Harmankaya Kanyonu, Süzmen Göleti, Suuçtu Şelalesi Parmak Kaya ve tarihi Selçuklu Tamaşah Türbesi´ni sayabilirim.

İlçemizin temiz havası, doğası, sahip olduğu doğal-organik ürünler ve kültürel değerleri de turizm açısından önem arz etmektedir.

Turizm Report: Turizm değerlerinizi tanıtmak adına yaptığınız tanıtım faaliyetleri ile ilgili bilgi alabilir miyiz?

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden: BEBKA destekli turizm fuarlarına katılıyoruz. Bu fuarlarda ilçemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz.

Yenipazar´ın tanıtımı için önümüzdeki süreçlerde ilçemize dağcılar ve su sporcuları davet edilecek?

Seyahat acenteleri ile sürdürdüğümüz çalışmalar var onları ilçemize davet edeceğiz. Daha etkin tanıtım için fotoğraf çekimleri yaptırdık. Sosyal Medya çalışmaları yapıyoruz.

Yenipazar´a gelen turist sayısı istikrarlı olarak artış gösteriyor?

Daha önce katılım gösterdiğimiz İzmir´deki turizm fuarında ilçemize geleceklerini belirten çok sayıda turizmci olmuştu. Onların da önümüzdeki süreçlerde gelmesiyle beraber Yenipazar turizminde önemli bir hareketlilik olacaktır.

Turizm Report: 2016 yılı ile ilgili beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden: 2016´da ilçemiz turizminde bir artış, hareketlilik bekliyoruz. Fuarda Yenipazar´ı daha iyi tanıtmaya çalışmaktayız. Burada ilçemizin hem turizm değerlerini hem de yöresel ürünlerini tanıtıyoruz.

Turizmin gelişmesiyle hem Yenipazar ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkılar yapacağımıza inanıyoruz. Bu gelişmelerle birlikte yeni iş alanlarının açılmasını ümit ediyoruz.

Sizlerin de desteğiyle sesimizi daha geniş kitlelere duyurmak istiyoruz?

Bizler çok umutluyuz turizmde önemli yerlere geleceğimize inanıyoruz ve tanıtımlarımızı da bu çerçevede yapıyoruz.

Röportaj: Oktay Öztürk

Turizm Report



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ