YENİPAZAR´A YAPILMASI PLANLANAN YATIRIM 9 EVET 11 HAYIR İLE ERTELENDİ

YENİPAZAR´A YAPILMASI PLANLANAN YATIRIM 9 EVET 11 HAYIR İLE ERTELENDİ

1 evet oyu verilse kabul edilecek yatırım için Yenipazar Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Necati KESER´de de ret oyu verdi.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci bileşiminde Yenipazar İlçesi´ne yapılması planlanan çocuk parkı ve okul servislerinin indirme-bindirme yeri için görüşülen gündem maddesi 11 hayır oyuna karşılık 9 evet ile Mayıs ayında görüşülmek üzere ertelenirken, Bozüyük MHP´li İl Genel Meclis üyesi Zeki Uyanık´ın red oyu kullanarak AK Parti grubunu desteklemesi toplantıya damga vurdu. 1 evet oyu verilse kabul edilecek yatırım için Yenipazar Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Necati KESER´in de red oyu vermesi şaşkınlık yarattı.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi Oğuz Sertler başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilirken, tek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Yenipazar İlçesi, Zafer Mahallesi´nde bulunan alanın Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü adına olan tahsisinin iptal edilerek, söz konusu taşınmazın çocuk oyun grubu kurulması ve okul güvenliğinin sağlanması amacı ile servis araçlarının indirme-bindirme alanı olarak düzenlenmek üzere Yenipazar Belediye Başkanlığı´na tahsis edilmesi talebi 10 AK Partili ve 1 MHP´li İl Genel Meclisi üyesinin red kullanması neticesinde Mayıs ayına ertelendi.

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve MHP İl Başkanı Mehmet Karuk´un da hazır bulunduğu toplantıda gündeme alınan maddenin Mayıs ayında görüşülmesini talep eden AK Parti grubu red oyu kullanırken, MHP´li diğer 4 üyenin onay verdiği gündem maddesine MHP´li Bozüyük İl Genel Meclis üyesi Zeki Uyanık´ın da red oyu kullanması dengeleri bozdu.

Zeki Uyanık´ın AK Parti´nin yanında red oyu kullanması CHP´li ve İYİ Parti´li üyeler arasında çeşitli eleştirilere neden oldu. Muhalefet partileri önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan komisyonlara üye seçimlerinde de Zeki Uyanık´ın AK Parti´yi destekleyebileceği yorumlarında bulunurlarken, en çok merak edilen konu ise MHP´li Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden´in bu durum karşısında ne gibi bir tutum sergileyeceği oldu.

Kaynak : Yarın Gazetesi



Bilecik

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:25

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ