YENİPAZAR´DA DA GÖREV YAPAN GENÇ ÖĞRETMENİN İLK KİTABI YAYIMLANDI

YENİPAZAR´DA DA GÖREV YAPAN GENÇ ÖĞRETMENİN İLK KİTABI YAYIMLANDI

Aslen Gölpazarlı olan ve 2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılında Yenipazar 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu´nda ücretli öğretmen olarak da çalışan. Genç Tarih Öğretmeni Aykut Akgül, geçtiğimiz günlerde ilk kitabı olan "Beş Savaş Bir Şehir Eskişehir" isimli araştırma

Aslen Gölpazarlı olan ve 2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılında Yenipazar 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu´nda ücretli öğretmen olarak da çalışan. Genç Tarih Öğretmeni Aykut Akgül, geçtiğimiz günlerde ilk kitabı olan "Beş Savaş Bir Şehir Eskişehir" isimli araştırma kitabı yayımlandı.

Kitabıyla yazarlığa adım atan ve 2014 yılında üniversitede tez olarak ele aldığı konuyu genişleterek kitap haline getiren Akgül, Kurtuluş Savaşı´nın stratejik noktası Eskişehir´i anlatırken günümüz Bilecik sınırlarına da epeyce bahsettiğini ve önemini vurguladığını belirtti.
Aslen Gölpazarlı olduğunu belirten Akgül, Gölpazarı temalı tarihi bir roman üzerinde de çalıştığını söyledi. Çalışmalarıyla şimdiden merak uyandıran genç yazar enerjisini doğup, büyüdüğü yere adadığı için insanların takdirini topladı.

Kitabın 1. İnönü Savaşının 97. Yıl dönümünün hemen öncesinde yayınlanmasının güzel bir tesadüf olduğunu ifade eden Akgül; ?Milli mücadele yıllarına dair çalışmaları araştırarak ileriki nesillere kalıcı bir eser bırakmak istedim. Dönem şartlarında savaşların geçtiği yerler Bilecik sınırları içinde de bulunmaktadır. Tüm Eskişehirlilerin ve Bilecikli hemşerilerimin dikkatle okuması gerek bir eser olduğunu düşünüyorum. Sadece Eskişehir ve Bilecik´i konu alan eser sayısının kısıtlılığını fark ederek bu alanda çalışma yaparak bölgemize hitap etmek istedim.´´ dedi.

/resimler/2018-1/8/1949491661930.jpg

Aykut Akgül imzası taşıyan "Beş Savaş Bir Şehir Eskişehir" tarih kitabının girişinde ise Atatürk´ün Eskişehirliler için söylediği; ?Eskişehir´i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Millî Mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve üstün bir cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır. Gördüğüme göre halk aydın ve faaldir. Toprak verimlidir. Az zamanda zayiatı telafi ve fedakârlıklarıyla iftihar edecektir.? meşhur sözü yer aldığı dikkatlerden kaçmadı.

Dileyenler Genç Yazara destek olmak için kitabı insancilkitap.com adresinden sipariş verebilirler.

Kaynak: bilecik11.com

 /resimler/2018-1/8/1950544475649.jpg

Editörün Notu: Aykut Akgül hoca ile görüştüğümüzde Yenipazar´a da selam gönderdi ve şunları söyledi:

"Öncelikle şu an 7.sınıf olan öğrencilerime, İlhan başkana, Ferit Hocama, Nüfusçu Umut´a Veteriner Murat´a, Kahveci Veli´ye, Seyit Ali ve Nazife Hocamlara, Bankacı Ümit´e, Belediye´deki Cumhur ve Fikret´e, Fikret Kara´ya, Gökhan ve Deniz Özcan çiftine, Kampa Ali´ye, Ormancı Şaban´a beni tanıyan herkese selam olsun."

 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ