YENİPAZAR´DA TDİOSB HEYACANI

YENİPAZAR´DA TDİOSB HEYACANI

Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Ali Ünal,Yenipazar´da TDİOSB kurulma heyecanı yaşandığını belirtti.

Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Ali Ünal,Yenipazar´da TDİOSB kurulma heyecanı yaşandığını belirtti. Ünal yaptığı yazılı açıklamada şunları yazdı:

"Yenipazar İlçemizde Tarıma Dayalı İhdisas Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili başlatılan çalışmalarda Roportör raporunu tamamladı.
Yaklaşık 1,5 aydır devam eden çalışmalarda Yenipazar Belkese Köyü sınırlarında yapılması düşünülen Tarıma Dayalı ihdisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili alt yapı ve raporlamada görevlendirilen Raportör, üreticiler, üretici örgütleri, sivil toplum kuruluşları, tarım sektörünün sanayi kolu temsilcileri, ticaret odaları, idari ve siyasi temsilciler ile yüz yüze görüşmeler yapıp raporunu tamamladığı öğrenildi.

- Konu ile ilgili görevlendirilen Raportör Orhan KARALAR ilçemizde sektörün tarafları ile birebir görüşmelerde bulunarak, talep, görüş ve önerileri kayıt altına alarak raporunu tamamladı. İlçemize ve çevre ilçeler ile beraber Ülkemiz tarımına olumlu katkı verecek olan Tarıma dayalı İhtisas Hayvancılık Bölgesinin kurulması İlçemiz tarımı açısından elzemdir. Bu konuda insiyatif alacak olan Başta Valiliğimiz olmak üzere Müteşebbis Heyetinde yer alacak olan taraflar, siyasi irade ve Devletimizin Ankara ayağında olan ilgili kurumlarından gereken destek ve çabayı vereceklerini umuyoruz. İlçemiz Çiftçilerinden oluşacak Tarıma Dayalı İhdisas Organize Sanayi Bölgesine Besi ve Besi Damızlık olmak üzere ciddi talep vardır. Mevcut Talep ,İlçemiz hayvancılığının Mevcudu kadar olup, ilk etapda ilçemiz hayvancılığını yüzde yüz artıracaktır.
Mevcut olan Süzmen Göleti 3000 dönüm cazibeli basınçlı sulama kapasitesi olup hizmet vermektedir ayrıca yapılmakta olan yukarı çaylı göleti 13000 dönüm cazibeli basınçlı sulama kapasitesin sahiptir yem bitkileri ekilişi olarak cazip bir ilçedir besi hayvancılığı yapmak isteyen yatırımcıları bekliyoruz.
Hayvancılık Organize Sanayi bölgesi kurulmasına emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Ali Ünal

Yenipazar Ziraat Odası ve
Bilecik Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı"



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ