YENİPAZAR`DA URFA SIRA GECESİ YAPILDI

YENİPAZAR`DA URFA SIRA GECESİ YAPILDI

Yenipazar Belediyesi`nin organize ettiği Kazım Çiriş ve ekibinin sunduğu sıra gecesi muhteşem oldu.

Yenipazar`da geçtiğimiz yıllarda Kaymakamlık yapan ve halen Mardin Dirik Kaymakamı olarak görev yapmakta olan İsmail Sündük`ün, ekmeğini yiyip suyunu içtiği Yenipazar halkına bir jest olarak gönderdiği Kazım Çiriş ve Arkadaşları`nın sunduğu Urfa Sıra Gecesi etkinliğine ilgi büyük oldu. Belediye Düğün Salonunda yapılan etkinliğe Yenipazar Kaymakamı Mehmet Kılıç, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, çevre ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden yaptı. Özden konuşmasında konuklara hoşgeldin dedikten sonra özet: "Belediyecilik sadece milletin çöpünü almakla olmaz. Bu milletin kültür ve sanata olan ihtiyaçlarını da gidermek gerekir. Bu nedenle değerli eski Kaymakamım İsmail Sündük`e bu güzel ekibi bizlerle buluşturduğu için binlerce kez teşekkür ederim" dedi 

Sıra gecelerinde Urfa yöresine ait türkülerin yanısıra yurdun her yöresinden hareketli türküler çalınıp söylendi. Ekip başkanı ve solisti Kazım Çiriş, konser arasında yaptığı konuşmasında: "Ben ülkenin her yerini gezdim ama böyle yol görmedim. Cennet gibi bir yeriniz var ama yollarınız böyle dağlardan kıvrım kıvrım değil de dümdüz olsa..." dedi.

Konserin bitiminde tüm seyircilere çiğ köfte ve ayran  dağıtıldı. Urfa yöresinin Mırra isimli kahvesi konuklara yudum olarak tatdırıldı. Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri sanatçılara anı olarak plaket ve Yenipazar Kanyonunun fotoğrafı basılı olan seramik tabak verildi.

Sıra Gecesi fotoğraflarına bakmak için TIKLAYIN




Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ