YENİPAZARLILAR`IN ÇANAKKALE ÇIKARMASI

YENİPAZARLILAR`IN ÇANAKKALE ÇIKARMASI

Yenipazar Belediyesi 3 otobüsle Çanakkale`ye gezi düzenledi.

Yenipazar Belediyesi 3 otobüsle taşıdıgı 140 kişiyle Çanakkale`ye gezi düzenledi. 4 Nisan 2015 cumartesi günü saat:23.00`te Yenipazar Belediyesinin önünde kalkan 3 otobüslü konvoy Çanakkaleye yola çıktı. Sırasıyla Vezirhan, Bandırma ve Biga`da mola verilip sabaha kadar süren yolculuktan sonra amansız savaşın sürdüğü, dedelerimizin şehit olduğu kutsal topraklara varıldı.Otobüse alınan rehberin anlattıklarıyla o ankı tarihi yeniden yaşadılar. 140 kişilik Yenipazar kafilesi sırasıyla Seddürbahir Kalasi, Şehit onbaşı ,İlk Şehitler Anıtı, Yahya Çavuş Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şahindere Şehitliği, Degirmen burnu Tabyası ve Gelibolu Yarım Adası Tarihi Milli Park`ı gezdi. Mola yerlerinde çoğu yolcu evlerinden getirdiği kumanyalarıyla karınlarını doyurdu.Yorucu bir dönüş yolundan sonra pazar gecesi gece 01.30`da Yenipazara gelindi.

Yenipazar halkına böyle bir etkinlik hizmeti sunan Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden`in şu mesajı yolculara okundu:"

Saygıdeğer hemşerilerim!

Belediyemizin sosyal ve kültürel hizmetleri kapsamında siz saygıdeğer halkımıza yönelik ücretsiz olarak düzenlediğimiz Çanakkale gezisine katılımınızdan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum Yenipazar Belediyesi olarak böylesine önemli ve anlamlı bir etkinlik ile huzurunuzda olmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyim. Gönül isterdi ki bu güzel etkinlikte sizlerle beraber bende olayım. Ancak Marmara Belediyeler Birliği'nin toplantısına katılmak için Abant'ta  nedeniyle aranızda değildim. Bu durumun derin üzüntüsü içerisindeyim Belediye Başkanınız olarak sizler için bu etkinliği düzenlemiş olmanın sevinci ve gururu bile benim için son derece önem ifade etmektedir. Katılmış olduğunuz bu gezi ile 100 sene önce bu vatan için canlarını Çanakkale'de seve seve vererek yurdumuzu düşmanlara çiğnetmeyen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin manevi huzurunda bulunacak, onları şükran ve minnet duyguları ile anacaksınız. Bu gezinin sizlere, ailenize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Yenipazar Belediye Başkanı olarak sizlerden aldığım güç ve destek ile her zaman yanınızda olacağım ve sizlere hizmetlerin en güzelini sunma gayretini göstereceğimi bilmenizi istiyorum. Çünkü siz hizmetlerin en güzeline layıksınız. Hepinize hayırlı yolculuklar ve güzel bir gezi diliyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum. Sevgi , saygı ve selamlarımla."

Çanakkale gezisine 

Özlem Özmen ve Umut Yaman`ın objektifinden bakmak için TIKLAYINIZ

 

Uygar Sezgin , Emine Varolu ve Ömür Kaya`nın objektifinden bakmak için TIKLAYINIZ



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ