ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.

 30 Ağustos 2014 cumartesi günü saat 09:00`da hazır edilen çelenkler, Atatürk anıtına saat 09.30`da koyularak 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri başladı.

Çelenk koyma töreninde İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Hasan Durhan sunuculuk görevini yerine getirirken, Atatürk anıtına Yenipazar Kaymakamlığı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenkler konuldu.

Çelenkler konulduktan sonra Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Türk büyüklerinin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşundan sonra Ulusal Marş ile birlikte bayrağımız göndere çekildi.

KUTLAMA TÖRENİ

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Başçavuş Şaban Keskin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Keskin konuşmasında:

              ``Sayın Kaymakamım , Belediye Başkanım, Değerli Daire Amirleri, Saygıdeğer  Yenipazar Halkı ve Kıymetli Silah Arkadaşlarım.

                Ulusumuzun insanlık tarihiyle yaşıt, her sayfaya şanla, şerefle dolu modern türkiye cumhuriyetinin temellerinin atılmasına vesile olan eşsiz Zaferin 92`nci yıl dönümünü kutlamanın kıvancı ve gururu içerisindeyiz.

                Atatürk büyük taaruz ve büyik zaferi şu şekilde anlatır.

"Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin neticeli ve bütün tarihe, yanlız bizim tarihimize değil , dünya tarihine yön vermekte kesin tesirli böyle meydan muharebesi hatırlamıyorum. Hiç şüphe etmemelidir ki yeni türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti`nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ebedi hayatı burada taçlandırılda."

Büyük taarruz ve büyük zafer Türkiye Cumhuriyeti`nin doğuşu ve gelişimine yol açan devrimin başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk`ün yoksul bir halktan hem sir ordu hemde bir millet yaratarak gerçekleştirdiği bu inanılmaz devrim Türkiye Cumhuriyeti`ne layık, Sosyal, demokratik ve hukuk devlet niteliklerini kazandıran bir devrimdir.

Bu zafer; Türk`ün bağrına dayanan hançeri, milletçe sökerek özgürlük ve ve haysiyetimizin yok etmek isteyen düşman güçlerin dize getirilişinin destanıdır.

Bu zafer 92 yıl önce bugün, kadınıyla, erkeğiyle topyekün milletin yapabileceğini gösterdiği ve Atatürk`ün liderliğinde milli birlik ve beraberliğin tam ve inanarak sağlanmış olmasının mutlak bir sonucudur.

Edebi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk`ün liderliğinde var olma mücadelesinde zaferle çıktığımız kurtuluş savaşımızın en son ve şanslı sayfasını simgeleyen bu zafer; kurtarırcasına inanmış yüce ulusumuzun ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun, o günlerin zor şartları ve kısıtlı imkanları ile tarihe altın harflerle yazdığı bir destandır.

Ulusal birliğimizin ordu-millet bütünleşmesiyle doruğa uluştığı Türk ulusunun hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olan bu destanla kahramanlık ve fedakarlıkla dolu kurtuluş savaşımız kesin sonuçlu bir zaferle taçlandırılmış ve ebedi başkomutanlarımızın ifadesiyle; "varlığı ebediyete kadar sürecek olan Türkiye Cumhuriyeti`nin temeli sağlamlaştırılmıştır."

Her evresi dahiyane bir zeka ile düşünülmüştür, hazırlanmıştır, yönetilmiş ve sonuçlandırılmış bu zafer; Türk Ulusu`nun, özgürlük ve bağımsızlık düşüncesini ölümsüzleştiren bir destandır.

Türk Ulusu, bugünkü bölünmez varlığını ve sağlam temelleri üzerinde kurulmuş cumhuriyetini, 30 Ağustos zaferinde, hayatını feda eden şehit ve gazilerine borçludur.

Sonsuza kadar; çoşkuyla, gururla kutlayacağımız zafer bayramımızın ulusumuz için önemi ve değeri günümüzde ayrı bir anlam kazanmıştır. Güçlü bir Türkiye`yi tehlikeli görenler ile gaflet ve dalalet içindekiler açık ve sinsi eylemlerini sürdürmektedirler.

Ancak; dün olduğu gibi bugünde, gücünü yüce Türk Ulusu`ndan alan ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürk ilke ve inkilapları ile Türkiye Cumhuriyeti`nin temel niteliklerini her türlü iç ve dış tehdide karşı koşulları ne olursa olsun koruyacağımı ülke bütünlüğünü  milli birlik ve beraberliğini sonsuza denk yaşatacağını ve milletin yanında olacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

92 yıl önce kazanılan bu zafer Türk Ulusu`nun ve esaret altında yaşayan bütün ulusların zaferi olmuştur. Bağımsızlığını elde ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin kurulmasında canları ve kanlı pahasına mucadele veren kahraman şehit ve gazilerimizi ulusça minnet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.

Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal uğrunda bu topraklarda şehit olan  görevini canları pahasına yapan bağımsızlık  aşağı vatan evlatlarının ruhları şad olsun.`` dedi.

Törende şiirlerin okundu ve kutlamalar daha sonra Kaymakamlık Makamında devam etti.



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ